حاکم بازار ارتباطات کشور با راهاندازي ترابردپذيري بين MNOها و MVNOها براي ايجاد عدالت ارتباطي و منافع مشترکان موبايل گام بردارد.
وايمکس نيوز - قبول ترابردپذيري شمارهها از جمله شروط رگولاتوري در زمان ارتقاي پروانه همراه اول و ايرانسل به نسلهاي بالاتر ارتباطي بود تا به اين واسطه اشتراک نامبرينگ بين اپراتورها محقق و از هدر رفت منابع ملي (شمارهها) جلوگيري شود.
ترابردپذيري اين اجازه را به مشترکان موبايل ميدهد تا در صورتيکه از کيفيت خدمات اپراتور خود ناراضي هستند حداکثر دو بار در سال با حفظ شماره به اپراتور ديگري نقل مکان کنند.
صراحت اين طرح ملي در جلوگيري از هرز رفت منابع و حرارت بخشيدن به رقابت بين اپراتورهاي موبايل و MVNOهاست که منتج به ارائه خدمات رقابتيتر و نهايتا افزايش رضايت مشترکان تلفن همراه ميشود.
در حاليکه برخلاف بازارهاي دنيا، اجراي "ترابردپذيري" و راهاندازي "اپراتورهاي مجازي موبايل" در ايران همزمان شده است، شنيده ميشود برخي اپراتورهاي اصلي موبايل در مخالفت غيرمستقيم با اپراتورهاي مجازي به دنبال اين هستند تا امکان ترابردپذيري در MVNOها را سلب کنند.
چنين تلاشهايي از سوي اپراتورها حکم مقابله با ششمين بند از ماده نهم مصوبه اصول حاکم بر پروانه اپراتورهاي مجازي تلفن همراه (MVNO) توسط کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات را دارد.
در بند مذکور از آن مصوبه به شکل روشن آمده است: "اپراتور مجازي بايد براساس مصوبه 131 کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات درباره رومينگ ملي و مصوبه 189 همين کميسيون درباره ترابردپذيري شمارههاي تلفن همراه، نسبت به ارائه اين خدمات اقدام کند."
درج چنين بند مهمي در مصوبه مذکور نشان از هوشمندي اعضاي کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات و توجه جدي آنها به آينده بازار ارتباطات کشور دارد زيرا در نهايت مردم هستند که تشخيص ميدهند از سرويسهاي چه اپراتور يا چه اپراتور مجازي باکيفيتي استفاده کنند.
چنين ديد ريزبينانهاي به دنبال برقراري عدالت در بازار ارتباطات همراه کشور است و به صراحت ميگويد که در آينده، برگ برنده خدمات اپراتوري دست کسي است که خدمات بهتر و باکيفيتتري داشته باشد.
در بازار اشباع تلفن همراه کشور و در شرايطي که طبق پيشبينيهاي انجمن GSMA حدود 80 درصد از MVNOهاي تازه کار بعد از دو سال فعاليت ورشکست ميشوند، برقراري خدمات ترابردپذيري براي MVNOها ميتواند انگيزهاي را براي رقابت هرچه بيشتر آنها با اپراتورهاي اصلي به ارمغان آورد که در نهايت مردم برنده اين بازي خواهند بود.
مسئولان رگولاتوري و کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات قطعا ميدانند که وجود چنين بندي در مصوبه مذکور تا چه اندازه ميتواند ضامن سرمايهگذاريهاي داخلي باشد در صورتيکه اگر بند 9-6 حذف شود و با رقابتي که ترابردپذيري بين اپراتورها ايجاد ميکند، اپراتورهاي مجازي نيامده از گردونه رقابت حذف ميشوند.
بيتوجهي به اين موضوع مهم، کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات را در آينده درگير اصلاحات مجدد و اتلاف زمان خواهد کرد.
گزارش از : مجيد هدايتي نسب
منبع : تسنيم